ເມື່ອອາກາດມີການປ່ຽນແປງເລື່ອຍໆ ບຶດຮ້ອນບຶດເຢັນລອງຫາເຄື່ອງດື່ມອຸ່ນໆໄວ້ດື່ມ ແລະ ຊ່ວຍເພີ່ມອຸນຫະພູມໃນຮ່າງກາຍໄດ້ນຳ. ສະນັ້ນ, ມື້ນີ້ ພວກເຮົາ ໄດ້ນຳເອົາເຄື່ອງດື່ມທີ່ດີຕໍ່ສຸຂະພາບມາຝາກໃຫ້ຫຼາຍຄົນທົດລອງເຮັດ ແລະ ຍັງຊ່ວຍປ້ອງກັນພະຍາດໄຂ້ຫວັດໄດ້ເປັນຢ່າງດີ.
ສ່ວນປະສົມ:
1 ຂີງແກ່ຂູດ ຫຼື ຊອຍບາງໆ 1 ບ່ວງແກງ.
2 ໝາກກ້ຽງ ຫຼື ໝາກນາວ 1 ໜ່ວຍ.
3 ນ້ຳເຜິ້ງ 1 ບ່ວງກາເຟ.
4 ນ້ຳສະອາດ 1 ຈອກ.
5 ເກືອໜ້ອຍໜຶ່ງ.
ວິທີປຸງແຕ່ງ:
ເອົານ້ຳໃສ່ໝໍ້ຄ້າງໄຟປານກາງເມື່ອນ້ຳຟົດເອົາຂີງລົງຕົ້ມຈົນໃຫ້ມີກິ່ນຂີງອອກມາ ຫຼື ປະມານ 5 – 10 ນາທີ ປົງລົງໃສ່ນໍ້າເຜິ້ງ ແລະ ເກືອ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ ສຸດທ້າຍຈຶ່ງໃສ່ນ້ຳໝາກກ້ຽງ ຫຼື ນໍ້າໝາກນາວລົງໄປຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນຖອກໃສ່ຈອກພ້ອມເສີມອຸ່ນໆແກ້ອາການເຈັບຄໍ.
( ຂໍ້ມູນຈາກ: thairath.co.th )