ຄວບຄຸມເບົາຫວານ ດ້ວຍສູດອາຫານງ່າຍໆ

99

ເບົາຫວານ ເປັນພະຍາດທີ່ໃຜໆ ກໍຮູ້ຈັກ ເຊິ່ງສາເຫດການເກີດພະຍາດນີ້ ຖ້າບໍ່ແມ່ເກີດຈາກກໍາມະພັນ, ຄອບຄົວທີ່ມີປະຫວັດເຄີຍເປັນພະຍາດເບົາຫວານມາກ່ອນ ກໍເກີດຈາກພຶດຕິກໍາການກິນອາຫານທີ່ມີລົດຫວານ ຫລື ລົດຈັດຈົນເກີນໄປ ລວມໄປເຖິງແປ້ງຕ່າງໆ ເອີ້ນໄດ້ວ່າກິນຜິດວິທີ ແລະ ຜິດສ່ວນນັ້ນເອງ


ດັ່ງນັ້ນເຮົາຕ້ອງແກ້ທີ່ອາຫານ ກິນອາຫານໃຫ້ຖືກປະເພດ ແລະ ຖືກສັດສ່ວນເສຍກ່ອນ ມື້ນີ້ເຮົາເຮົາມີຂໍ້ມູນຈາກສະຖາບັນໂພສະນາການ ທີ່ໃຫ້ຄໍາແນະນໍາກ່ຽວກັບການຄວບຄຸມອາຫານແກ່ຜູ້ປ່ວຍເບົາຫວານໄວ້ດັ່ງນີ້
1. ເນື້ອສັດ ເລືອກກິນເນື້ອສັດທີ່ມີໄຂມັນຕໍ່າ ເຊັ່ນ ປາ


2. ຫມາກໄມ້ ກິນຫມາກໄມ້ໄດ່ ແຕ່ບໍ່ຄວນເປັນຫມາກໄມ້ທີ່ມີລົດຊາດຫວານ
3. ຜັກ ຄວນກິນຜັກສົດ ລວກ ຫລື ຕົ້ມ,


4. ອາຫານກຸ່ມແປ້ງ ເລືອກກິນເຂົ້າກ້ອງ ເຂົາຫນົມປັງ ເພາະມັນຍ່ອຍງ່າຍງ

ຂໍ້ມູນຈາກ: นิตยสารชีวจิต

ຮຽບຮຽງ: ເມລີ

ພາບຈາກ: Google