ເມນູຂົ້ວເສັ້ນລ້ອນເຈຈະມີຂາຍຢູ່ໃນຊ່ວງເທດສະການກິນເຈຢູ່ແລ້ວ ແຕ່ລົດຊາດຈະຖືກປາກ ຫຼື ບໍ່ນັ້ນກໍເປັນອີກເລື່ອງໜຶ່ງ ຈະໃຫ້ດີ ຖ້າຫາກມີສູດໃຫ້ຄົນທີ່ມັກອາຫານເຈໄດ້ລອງເຮັດກິນເອງ ແລະ ບໍ່ຕ້ອງຖ້າໃຫ້ເຖິງເທດສະການກິນເຈກໍສາມາດເຮັດເມນູນີ້ໄດ້.
ສ່ວນປະສົມຂອງເມນູ
ເສັ້ນລ້ອນຫໍ່ນ້ອຍ 1 ຫໍ່
ໝາກຫຸ່ງຂູດເປັນເສັ້ນ 1 ກຳມື
ເຫັດຟາງ 5 ດອກ
ເຫັດຫອມແຫ້ງ 3 ດອກ
ຜັກກາດຊອຍ 2 ໃບ
ແຄລອດຊອຍບາງໆ (ເພີ່ມສີສັນ)
ສະອິ້ວດຳ 1 ບ່ວງຊາ
ສະອິວຂາວ 1 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳມັນພືດ 2 ບ່ວງແກງ
ນ້ຳຕານຊາຍ 2 ບ່ວງຊາ
ຊອດເຫັດຫອມ 2 ບ່ວງແກງ
ຜົງປຸງລົດຊາດເຫັດຫອມ 1 ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1 ເອົາເສັ້ນລ້ອນໄປແຊ່ນ້ຳໃຫ້ອ່ອນ ແລະ ແຊ່ເຫັດຫອມແຫ້ງ ພໍໃຫ້ອ່ອນແລ້ວຕັດຂວັ້ນແລ້ວຊອຍເປັນເສັ້ນຍາວ ໆ.
2 ຕັ້ງໝໍ້ກະທະໃສ່ນ້ຳມັນໃຫ້ຮ້ອນ ໃສ່ເສັ້ນລ້ອນລົງໄປຂົ້ວຈົນເສັ້ນເລີ່ມໃສ ໃສ່ຜັກທັງໝົດລົງໄປ ຕາມດ້ວຍເສັ້ນ ໝາກຫຸ່ງ ປຸງລົດຊາດ ຕາມໃຈມັກ ຂົ້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນ ພ້ອມຕັກໃສ່ຈານເສີບໄດ້ເລີຍ.