ເມນູແນະນຳແລງນີ້ “ລາບປາດຸກ” ກິນກັບຜັກແຊບຄັກ

199

ລາບເປັນອາຫານທີ່ຄົນລາວນິຍົມເຮັດໃນງານບຸນ ງານດອງ ເພາະຄົນລາວເຮົາເຊື່ອວ່າການກິນລາບແລ້ວຈະເຮັດໃຫ້ມີໂຊກລາບ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ມີເມນູລາບຕ່າງໆ ເຊັ່ນ: ລາບຊີ້ນ, ລາບໝູ, ລາບປາ ເປັນຕົ້ນ ແລະ ມື້ນີ້ເຮົາກໍມີລາບມາຝາກຜູ້ອ່ານໄດ້ລອງເອົາໄປປຸງແຕ່ງກິນ ເຊິ່ງເມນູລາບກໍຄື ລາບປາດຸກ.

ສ່ວນປະກອບ

ໝາກເຜັດແຫ້ງ 5 ໜ່ວຍ

ຫອມບົວແດງ 4 ໜ່ວຍ

ກະທຽມ 1 ຫົວ

ປາດຸກປິ້ງ 1 ໂຕ

ຫອມປ້ອມຊອຍ

ນ້ຳປາແດກສຸກໃສ່ຕາມໃຈ

ກະທຽມຈຽວໂຮຍໜ້າ

ຂັ້ນຕອນໃນການປຸງແຕ່ງ

1 ເອົາໝາກເຜັດແຫ້ງໄປຂົ້ວແລ້ວນຳມາຕຳໃຫ້ລະອຽດ.

2 ນຳເອົາຫອມບົວແຫ້ງ ແລະ ກະທຽມໄປຂົ້ວ ຈົນກວ່າສຸກຫອມ ແລະ ນຳມາຊອຍໃສ່ໃນລາບ.

3 ແກະເອົາຊີ້ນປາດຸກອອກຈາກກ້າງ ນຳມາສັບໃຫ້ລະອຽດ.

4 ນຳປາດຸກທີ່ສັບແລ້ວມາໃສ່ໃນພາຊະນະທີ່ຈະປະສົມ ໃສ່ໝາກເຜັດ ກະທຽມ ຫອມບົວ ທີ່ກຽມໄວ້ ມາຄົນປະສົມກັນ ປຸງລົດຊາດດ້ວຍນ້ຳປາແດກ ໃສ່ຜັກຫອມປ້ອມຊອຍ ຈາກນັ້ນກໍຈັດໃສ່ຈານ.

5 ໂຮຍກະທຽມຈຽວ ຕົກແຕ່ງໃຫ້ງາມ ພ້ອມເສີບ.