ໃຜແນ່ມັກກິນນົມສົ້ມ ຍົກມືຂຶ້ນ … ແອັດບໍ່ເຫັນດອກເນາະ 55 ທີ່ຈິງນົມສົ້ມທີ່ເຮົາມັກຊື້ກິນ ການເຮັດບໍ່ມີຫຍັງຍາກເລີຍໃ
ມາ ມາລອງເຮັດເບິ່ງດຸເພື່ອໄດ້ອາຊີບໃໝ່ເນາະ
ວິທີເຮັດເຮັດງ່າຍ ງົບບໍ່ແພງ ເຫມາະກັບອາກາດບ້ານເຮົາສຸດໆຕອນນີ້
ກຽມສ່ວນປະກອບ ນົມຈືດ 225 ມລ(ກ່ອງນ້ອຍ), ນົມຂົ້ນ 1 ກ່ອງ, ໂຍເກີດ 2 ກ່ອງ, ຄຣີມທຽມ 10 ບ່ວງແກງ, ນໍ້າຮ້ອນ 100-200 ມລ (ແລ້ວແຕ່ມັກ)
ໄປເຮັດກັນເລີຍ ເທນົມຂຸ້ນໃສ່ໃຫ້ຫມົດ, ໃສ່ຄຣີມທຽມລົງໄປ, ໃສ່ນຳຮ້ອນ (1ກະປອງນົມຂຸ້ນ) ແລ້ວຄົນໃຫ້ລະອຽດ
ເທໂຍເກີດລົງໄປ, ຕາມດ້ວຍນົມຈືດ (ຄົນວົນໄປ)
ຄົນແລ້ວພັກໄວ້ 12-15 ຊົ່ວໂມງ
ແນະ ບໍ່ຕ້ອງຕົກໃຈວ່າມັນບູດຫລືເສຍ ມັນຕັ້ງເປັນແນວນີ້
ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກຮອບ
ຕັກໃສ່ພາສະນະທີ່ກຽມໄວ້
ສຳເລັດຮຽບຮ້ອຍ ຖ້າກິນໄດ້ເລີຍ
ແຊ່ຊ່ອງຟິສ 5-8ຊົ່ວໂມງ (ແລ້ວແຕ່ມັກເລີຍຍຍ)
ຈາກເພກ: ມັກເຮັດ ມັກກິນ