ໝາກມອນກໍມີຄຸນປະໂຫຍດເຊັ່ນດຽວກັນກັບໝາກໄມ້ຕະກູນເບີຣີ ເພາະມີຄຸນຄ່າທາງດ້ານໂພຊະນາການທີ່ອັດເຕັມໃນໝາກສີເຂັ້ມ ແລະ ລົດຊາດຫວານອົມສົ້ມຖືກປາກ. ນອກນີ້, ຍັງສາມາດນຳມາປຸງແຕ່ງກິນໄດ້ຫຼາຍຮູບແບບ ເຊັ່ນ: ກິນສົດ, ນຳມາອົບແຫ້ງ, ນຳມາກວນ ຫຼື ເຮັດແຍມ, ນຳມາປັ່ນເປັນເຄື່ອງດື່ມ, ນຳມາປຸງເປັນເຂົ້າໜົມຫວານ ແລະ ຍັງມີປະໂຫຍດຕໍ່ສຸຂະພາບອີກຫຼາຍຢ່າງ ໄດ້ແກ່:
1 ຊ່ວຍຄວບຄຸມລະດັບນ້ຳຕານໃນເລືອດ.
2 ຊ່ວຍຫຼຸດຄໍເລສເຕີຣອລ.
3 ອຸດົມໄປດ້ວຍສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ.
4 ຊ່ວຍບຳລຸງສະໝອງ.
5 ຊ່ວຍປ້ອງກັນພະຍາດມະເຮັງ.
6 ຊ່ວຍກະຕຸ້ນການໄຫຼວຽນ ຂອງເລືອດ.
7 ຊ່ວຍເສີມສ້າງພູມຄຸ້ມກັນ.
8 ຊ່ວຍປ້ອງກັນພະຍາດ ຄວາມດັນເລືອດສູງ.
9 ຊ່ວຍບຳລຸງສາຍຕາ.
10 ຊ່ວຍໃນການລ້າງສານພິດ.
11 ຊ່ວຍເສີມສ້າງກະດູກໃຫ້ແຂງແຮງ.
12 ຊ່ວຍໃນເລື່ອງລະບົບຂັບຖ່າຍ.
( ຂໍ້ມູນຈາກ: healthline.com )
[ ຮຽບຮຽງ: ນຸ້ມນິ້ມ ]