ເມນູ “ມ້ຽງປາທູ” ເມນູປາສູດເດັດ ທີ່ອັດແໜ້ນໄປດ້ວຍຄຸນປະໂຫຍດຈາກຜັກສົດ ແລະ ຊີ້ນປາທູ ໄດ້ທັງໄພເບີຈາກຜັກ ໂປຣຕີນຈາກຊີ້ນປາ ແຖມດ້ວຍລົດຈັດຈ້ານຈາກນ້ໍາແຈ່ວຖົ່ວດິນສູດເດັດ ຄຸນປະໂຫຍດເຕັມໆ ແບບນີ້ ເຮົາສາມາດເຮັດກິນ ຢູ່ເຮືອນໄດ້ງ່າຍດ້ວຍຕົນເອງງ່າຍໆ ດ້ວຍສ່ວນປະສົມ ແລະ ວິທີເຮັດ ດັ່ງນີ້:
ວັດຖຸດິບ:
1 ປາທູ 3 ໂຕ
2 ໝາກເພັດດິບ 2 ໜ່ວຍ
3 ກະທຽມກີບໃຫ່ຍຊອຍເປັນປ່ຽງ 5 ກີບ
4 ເຂົ້າໜົມຈີນຕາມຕ້ອງການ
5 ເຂົ້າປຸ້ນຕາມຕ້ອງການ
6 ຜັກກາດຂວຕາມຕ້ອງການ
7 ຜັກບົວລະພາຕາມຕ້ອງການ
8 ຜັກຊີຕາມຕ້ອງການ
9 ສະລະແໜ່ ຕາມຕ້ອງການ
ວັດຖຸດິບນ້ຳແຈ່ວຖົ່ວຕັດ:
1 ກະທຽມລາວແກະເປືອກ 2 ບ່ວງແກງ
2 ໝາກເພັດດິບ 1/2 ບ່ວງແກງ
3 ຖົ່ວດິນ 8-10 ເມັດ
4 ນ້ໍາໝາກນາວ 2 ບ່ວງແກງ
5 ນ້ຳເຊື່ອມ 4 ບ່ວງແກງ
6 ນໍ້າປາ 1+1/2 ບ່ວງກາເຟ
7 ເກືອປົ່ນ 1/2 ບ່ວງກາເຟ
ສຳລັບວິທີເຮັດ:
ຕັ້ງກະທະແລ້ວໃສ່ນ້ຳມັນ ຈາກນັ້ນເປີດໄຟກາງ ນຳປາທູລົງຈືນ ຈົນເປັນສີເຫຼືອງທອງ ແລ້ວນຳຂຶ້ນປະໄວ້.
ວິທີເຮັດນນ້ຳແຈ່ວຖົ່ວຕັດ:
ຫຼັງຈາກນັ້ນ ຕຳຖົ່ວດິນໃຫ້ລະອຽດແລ້ວປະໄວ້
ຕຳໝາກເພັດກະທຽມ ນຳຂຶ້ນມາແລ້ວປຸງລົດດ້ວຍນ້ຳເຊື່ອມ ນ້ຳໝາກໜາວ ນ້ຳປາ ເກືອປົ່ນ
ນຳຖົ່ວດິນທີ່ຕຳໄວ້ມາໃສ່ໃນນ້ຳແຈ່ວທີ່ປຸງແລ້ວ.
ຫຼັງຈາກນັ້ນນຳປາທູທີ່ຈືນໄວ້ ມາຈັດເສີບ ກັບເຂົ້າໜົມຈີນ ເຂົ້າປຸ້ນ, ຜັກສົດ ແລະ ນ້ຳແຈ່ວຖົ່ວຕັດ.