ກ່ອນຈະເຮັດນ້ຳໝາກເຂົ້າໄວ້ດື່ມມາຮູ້ຈັກກັບສັບພະຄຸນດີໆຂອງໝາກເຂົ້າກັນກ່ອນໜ້ອຍໜຶ່ງ ໝາກເຂົ້າເປັນພືດພື້ນບ້ານທີ່ມີປະໂຫຍດຫຼວງຫຼາຍ ເພາະມີວິຕາມິນ C, ແຄລຊຽມ, ທາດເຫຼັກ, ໄຟເບີ້ ແລະ ທີ່ສຳຄັນແມ່ນມີເບຕ້າແຄໂຣທີນເປັນຈຳນວນຫຼາຍ.
ສ່ວນປະສົມ: ໝາກເຂົ້າ 1 ໜ່ວຍ, ນ້ຳຕົ້ມສຸກ 3 ຖ້ວຍ, ເກືອໜ້ອຍໜຶ່ງ, ນ້ຳເຊື່ອມຕາມໃຈມັກ.
ວິທີປຸງແຕ່ງ:
ເອົາໝາກເຂົ້າມາຜ່າເຄິ່ງແລ້ວເອົາບ່ວງຕັກເອົາແກ່ນມັນອອກ ປອກເປືອກ ແລະ ຊອຍເປັນຕ່ອນນ້ອຍໆ ນຳໄປໃສ່ເຄື່ອງປັ່ນພ້ອມກັບນ້ຳ, ເກືອ ແລະ ນ້ຳເຊື່ອມປັ່ນໃຫ້ ລະອຽດຖອກໃສ່ຈອກພ້ອມດື່ມ.
( ຂໍ້ມູນຈາກ: health.kapook.com )