ໄກ່ຕົ້ມນ້ຳປາ ເປັນເມນູຍອດຮິດທັງຝັ່ງລາວ ແລະ ຝັ່ງໄທ ທີ່ສາມາດເຮັດກິນເອງພາຍໃນຄອບຄົວ ຫຼື ເຮັດໄວ້ໃຊ້ຕ້ອນຮັບແຂກກໍໄດ້ເຊັ່ນກັນ ມື້ນີ້ເຮົາຈະພາທ່ານມາເຮັດເມນູງ່າຍໆ ທີ່ທ່ານສາມາດເຮັດເອງກິນເອງໄດ້ກບເມນູ ໄກ່ຕົ້ມນ້ຳປາ.
ວັດຖຸດິບ
ນ່ອງໄກ່ຕິດສະໂພກ 1 ກິໂລກຣາມ
ນ້ຳລ້າ 5 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ນ້ຳປາ ¼ ຖ້ວຍນ້ອຍ
ໄສ່ອິ້ວ 4 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳຕານ 4 ບ່ວງຊາ
ຮາກຜັກຊີ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1 ຕັ້ງໝໍ້ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຝົດໃສ່ຮາກຜັກຊີ,ນ້ຳປາ, ນ້ຳຕານ ແລະ ຄົນສ່ວນປະສົມໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
2 ໃສ່ນ່ອງໄກ່ຕິດສະໂພກແລ້ວຕົ້ມຈົນສຸກ.
3 ໃສ່ໄສ່ອິ່ວແລ້ວຕົ້ມຕໍ່ປະມານ 3 ນາທີ ກໍພ້ອມເສີບ.