ເມນູອາຫານມື້ນີ້ ຜູ້ຂຽນນຳສະເໜີໝູຈືນງ່າຍໆມາຝາກທຸກຄົນ ເຊິ່ງເປັນໝູກ້ອນຈືນກະທຽມພິກໄທ ໃສ່ເສັ້ນລ້ອນເພີ່ມຄວາມນຸ້ມເດັ້ງ ມາພ້ອມເຕັກນິກຈືນແລ້ວບໍ່ແຕກ ເປັນກ້ອນງາມ ແລະ ນຸ້ມຊຸ່ມນ້ຳ.
ສ່ວນປະສົມໝູກ້ອນຈືນກະທຽມພິກໄທ
ໝູສັບ 300 ກຣາມ
ກະທຽມ, ພິກໄທ 1 ບ່ວງແກງ
ນ້ຳມັນຫອຍ 1 ບ່ວງແກງ
ຊັອດປຸງລົດຊາດ 1 ບ່ວງແກງ
ສະອິວຂາວ 1 ບ່ວງແກງ
ນ້ຳຕານ 1 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳມັນພືດ 1 ບ່ວງແກງ
ໄຂ່ 1 ໜ່ວຍ
ກະຣົດສັບ 2 ບ່ວງແກງ
ເສັ້ນລ້ອນ 3 ບ່ວງແກງ
ແປ້ງຈືນກອບ 2 – 3 ບ່ວງແກງ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1 ມາເລີ່ມຕົ້ມດ້ວຍການເອືອບໝູສັບໃຫ້ຫອມແຊບດ້ວຍກະທຽມ, ພິກໄທ ແລະ ຮາກຫອມປ້ອມ.
2 ຕາມດ້ວຍເຄື່ອງປຸງຕາມສູດ.
3 ເຄັດລັບໝູນຸ້ມຊຸ່ມນ້ຳແຊບ ໃສ່ນ້ຳມັນລົງໄປ.
4 ໃສ່ໄຂ່, ກະຣົດ ແລະ ເສັ້ນລ້ອນ ປະສົມທຸກຢ່າງໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
5 ໃສ່ແປ້ງຈືນກອບລົງໄປ ເພື່ອເຮັດໃຫ້ໝູຈືນກອບນອກນຸ້ມ ໃນແຊບ.
6 ປັ້ນໝູສັບເປັນກ້ອນມົນໆ ສູດນີ້ຈະໄດ້ປະລິມານ 12 – 15 ອັນ ແລ້ວແຕ່ຂະໜາດທີ່ມັກ.
7 ເອົາໄປຈືນຈົນສີເຫຼືອງງາມ ກອບ ແຊບ.
ພ້ອມເສີບຄວາມແຊບ ແບບເດັ້ງໆ ກອບນອກນຸ້ມໃນ ຮັບຮອງວ່າຖືກປາກທຸກຄົນແນ່ນອນ.
ທີ່ມາ: https://cooking.kapook.com/view245199.html