ຊຸບຜັກເປັນອາຫານລາວ, ອາຫານບ້ານໆທີ່ດີຕໍ່ສຸຂະພາບ ແລະ ເຕັມໄປດ້ວຍວິຕາມິນ ແຖມລົດຊາດແຊບແບບລາວໆ.
ສ່ວນປະກອບ
ຜັກລວມມິດ 1 ຖ້ວຍ
ເຫັດນາງລົມສົດ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ ຫຼື ໃສ່ເຫັດອື່ນກໍໄດ້
ເກືອເມັດໃຫຍ່ 1 ບ່ວງກາເຟ
ແປ້ງນົວ 1 ບ່ວງກາເຟ
ນ້ຳປາ 1 ບ່ວງແກງ ( ໃຜມັກໃສ່ປາແດກແທນກໍໄດ້ )
ຂີງສົດ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ ( ໃຫ້ເອົາຂີງນ້ອຍຈະຫອມແຊບດີ )
ເຜັດຜົງ 1 ບ່ວງແກງ ( ມັກເຜັດໃສ່ຫຼາຍ )
ງາຂົ້ວ 1 ບ່ວງແກງ ( ຕຳມຸ່ນ )
ນ້ຳ 1 ລິດ ໃຊ້ໄວ້ລວກຜັກ
ວິທີເຮັດ
1 ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຟົດແລ້ວເອົາຜັກ ແລະ ເຫັດລົງລວກ ປະມານ 5 ນາທີ ແລ້ວຕັກອອກ.
2 ຕຳຂີງ, ເກືອ, ແປ້ງນົວ ( ໃສ່ກະທຽມຖ້າມັກ ) ຕຳໃຫ້ແຫຼກແລ້ວໄປຄົນໃສ່ຜັກທີ່ລວກໄວ້ນັ້ນ, ໃສ່ນ້ຳປາ ແລະ ເຜັດປົ່ນ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນແລ້ວຈຶ່ງໃສ່ງາຂົ້ວຕຳ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກເທື່ອໜຶ່ງ.
3 ຕັກໃສ່ຈານແລ້ວໂຮຍດ້ວຍງາຕຳ ພຽງເທົ່ານີ້ກໍພ້ອມແຊບໄດ້ເລີຍ.
ທີ່ມາ:www.zap.la