“ ຂົ້ວຫອຍແຄງ ” ອາຫານຊັ້ນດີ ທີ່ຫຼາຍຄົນມັກກິນ

0
772

ຫອຍແຄງ ເປັນວັດຖຸດິບທີ່ຫາໄດ້ຢູ່ໃນທະເລ ແຕ່ເປັນວັດຖຸດິບທີ່ບ້ານເຮົາກໍໃຫ້ຄວາມນິຍົມ ເພາະດ້ວຍລົດຊາດທີ່ເຄັມນົວ ແມ່ນເປັນລົດຊາດທີ່ຖືກປາກຄົນລາວເຮົາ ສ່ວນຫຼາຍຄົນຈະມັກນຳເອົາຫອຍແຄງມາລວກພັນກິນກັບຜັກ ແຕ່ວ່າມື້ນີ້ຜູ້ຂຽນມີອີກໜຶ່ງເມນູທີ່ນຳເອົາຫອຍແຄງມາເຮັດກໍແຊບບໍ່ແພ້ກັນ ມາຝາກທຸກຄົນໄປເຮັດກິນລອງເບິ່ງ ພ້ອມແລ້ວເຮົາໄປເຮັດກິນກັນເລີຍ.

ວັດຖຸດິບ ແລະ ເຄື່ອງປຸງ

ຫອຍແຄງ 1/2 ກິໂລ

ນ້ຳມັນພືດ 1 ບ່ວງແກງ

ກະທຽມສົດ 6 ກີບ

ໝາກເຜັດແຫ້ງ 2 ໜ່ວຍ ( ຕຳແຫຼກ )

ເຜັດດິບ 5 ໜ່ວຍ ( ຊອຍສະຫຼຽງ ໃສ່ຕາມໃຈ )

ພິກເຜົາ 3 ບ່ວງແກງ

ໃບຂີ້ຫູດ 5 ໃບ

ຜັກບົວລະພາ 1/2 ຖ້ວຍນ້ອຍ

ນ້ຳ 1 ບ່ວງແກງ ( ໃສ່ຕອນຂົ້ວ )

ນ້ຳ 1 ລິດ ( ລວກຫອຍ )

ວິທີເຮັດ

1 ຕົ້ມນ້ຳໃຫ້ຮ້ອນ, ລວກຫອຍແຄງ ປະມານ 1 ຫາ 2 ນາທີ ແລ້ວນຳໄປແກະປະໄວ້

2 ຄ້າງໝໍ້ກະທະໃສ່ນ້ຳມັນຂົ້ວກະທຽມໃຫ້ຫອມ ແລ້ວໃສ່ໝາກເຜັດຕຳລົງໄປ, ຈາກນັ້ນໃສ່ພິກເຜົາຂົ້ວໃຫ້ຫອມ.

3 ໃສ່ຫອຍແຄງລົງໄປຂົ້ວ, ນ້ຳມັນຫອຍຂົ້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນ ໃສ່ນ້ຳບ່ວງ 1.

4 ສຸດທ້າຍໃສ່ໃບຂີ້ຫູດ ແລະ ບົວລະພາ ຄົນໜ້ອຍໜຶ່ງແລ້ວປິດໄຟ ຕັກໃສ່ຈານເສີບ.

ທີ່ມາ: https://www.zap.la

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here