ເຂົ້າປາດຂອງຫວານທີ່ເດັກນ້ອຍຫຼາຍຄົນມັກ - Laoedaily

ເຂົ້າປາດຂອງຫວານທີ່ເດັກນ້ອຍຫຼາຍຄົນມັກ

ມື້ນີ້ຜູ້ຂຽນໄດ້ນຳເອົາສູດຂອງຫວານມາຝາກມາຕ້ອນທຸກທ່ານ ຂອງຫວານທີ່ມັນແໜ້ນ ມີສີຂຽວງາມ ແລະ ແຊບ ນັ້ນກໍຄືເຂົ້າປາດທີ່ເຮັດມາຈາກແປ້ງສິງກະໂປ ແລະ ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ. ລູກຫຼານທີ່ຢູ່ເຮືອນທ່ານຕ້ອງມັກກິນ ແລະ ມັກຫຼິ້ນໄປນຳແນ່ນອນ ເພາະມັນເປັນໜຽວໆຢືດໆ. ເຂົ້າປາດມີກິ່ນຫອມຈາກໃບເຕີຍ ແລະ ມີຄວາມຫອມຂອງໝາກພ້າວຂູດ ເຮັດໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ. ຕອນເຮັດນີ້ຕ້ອງໃຈເຢັນໆ ເພາະວ່າມັນຕ້ອງໃຊ້ເວລາກວ່າມັນຈະເຢັນ ແຕ່ຮັບປະກັນວ່າສົມກັບການລໍຄອຍແນ່ນອນ.

ເຮົາມາເບິ່ງສ່ວນປະສົມ ແລະ ວິທີເຮັດເຂົ້າປາດໄປພ້ອມກັນເລີຍ.

ສ່ວນປະສົມ

ແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ 1/2 ຖ້ວຍ

ແປ້ງສິງກະໂປ 1/4 ຖ້ວຍ

ເກືອ 1/2 ບ່ວງກາເຟ

ກະທິໝາກພ້າວ 1 ປ໋ອງ

ນ້ຳໃບເຕີຍ 2 ຖ້ວຍ

ກິ່ນໃບເຕີຍ 1 ບ່ວງກາເຟ

ນ້ຳຕານ 1 ຖ້ວຍ

ໝາກພ້າວຂູດ 1 ຖ້ວຍ

ວິທີເຮັດ

1 ຂູດໝາກພ້າວຫ້າວ ຫຼື ພ້າວອ່ອນ ( ເລືອກຕາມໃຈມັກ ) ເອົາແຕ່ເນື້ອມັນ.

2 ເຮັດນ້ຳໃບເຕີຍ ໂດຍການປັ່ນໃບເຕີຍໃສ່ນ້ຳແລ້ວໄປຕອງເອົາແຕ່ນ້ຳ.

3 ເອົາຊາມມາປະສົມແປ້ງເຂົ້າຈ້າວ, ແປ້ງສິງກະໂປ ແລະ ເກືອ, ຈາກນັ້ນຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ.

4 ເອົາຊາມອີກອັນໜຶ່ງມາໃສ່ກະທິໝາກພ້າວ, ນ້ຳໃບເຕີຍ, ກິ່ນໃບເຕີຍ ( ສຳເລັດຮູບ ) ແລະ ນ້ຳຕານ ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນ.

5 ໃສ່ນ້ຳກະທິທີ່ປະສົມນ້ຳໃບເຕີຍນັ້ນລົງໃສ່ຊາມແປ້ງ ແລ້ວຄົນເຂົ້າກັນ.

6 ນຳໄປຕົ້ມໃສ່ໝໍ້ ທຳອິດເຮັດໄຟແຮງຈົນແປ້ງມັນເລີ່ມຂຸ້ນ ແລ້ວໃຫ້ຫຼຸດໄຟອ່ອນ ຕົ້ມຕໍ່ປະມານ 8 – 10 ນາທີ, ສັງເກດມັນຈະແຂ້ນ ແລະ ເປັນເນື້ອມັນໆຖືວ່າສຸກ.

7 ທານ້ຳມັນໃສ່ຖາດ ແລ້ວຖອກນ້ຳເຂົ້າປາດທີ່ຕົ້ມນັ້ນລົງ ປະໃຫ້ເຢັນ 1 ຊົ່ວໂມງ, ຈາກນັ້ນໄປໃສ່ຕູ້ເຢັນຕໍ່ອີກ 2 ຊົ່ວໂມງ ຈົນມັນແໜ້ນດີ.

8 ນຳມາຕັດເປັນຕ່ອນ ແລ້ວໂຮຍໝາກພ້າວຂູດໃສ່ ພ້ອມຮັບປະທານໄດ້.

ເວັບໄຊທ໌ ລັດຖະບານ
ເວັບໄຊທ໌ແນະນຳ
ເພຈ໌ແນະນຳ