“ ເຂົ້າຜັດໝູ ” ອາຫານຈານດ່ຽວ ເມນູເຮັດງ່າຍ ແຊບ

490

ເວົ້າເຖິງອາຫານຈານດ່ຽວແມ່ນມີຫຼາກຫຼາຍເມນູ ບໍ່ວ່າຈະເປັນປະເພດ ເຂົ້າ ເສັ້ນ ເມນູອື່ນໆອີກຫຼາກຫຼາຍ.

ວັດຖຸດິບເຄື່ອງປຸງ

ເຂົ້າຈ້າວສຸກ (ເຢັນ)

ໝູສາມຊັ້ນ 100 ກຣາມ

ກະທຽມ 5 ກີບ

ໄຂ່ໄກ່ 2 ໜ່ວຍ

ຜັກກາດນາ ໝາກເລັ່ນ

ຜົງປຸງລົດໝູ 1/2 ບ່ວງແກງ

ນໍ້າຕານ 1/2 ບ່ວງແກງ

ຊອດປຸງລົດຝາຂຽວ 1 ບ່ວງແກງ

ນໍ້າມັນຫອຍ 1 ບ່ວງແກງ

ວິທີເຮັດເຂົ້າຜັດ

ຈຽວກະທຽມໃຫ້ຫອມ ເອົາໝູລົງໄປຜັດໃຫ້ສຸກ ຫຼັງຈາກນັ້ນ ໃຫ້ເອົາເຂົ້າຈ້າວຫຸງສຸກລົງໄປຜັດ ຕີໄຂ່ໃສ່ແລ້ວປຸງລົດຊາດ ພ້ອມທັງເອົາໝາກເລັ່ນລົງໄປຜັດແລ້ວຕາມດ້ວຍຜັກກາດນາ ຜັດຈົນຜັກສຸກ ຕັກໃສ່ຈານຈັດໃຫ້ງາມດ້ວຍໝາກແຕງ ພ້ອມຮັບປະທານໄດ້.

ຂໍ້ຄວນຮູ້: ເຂົ້າທີ່ໃຊ້ຜັດຄວນປ່ະໄວ້ໃຫ້ເຢັນກ່ອນ ການຜັດຄວນຜັດໄຟແຮງ ແລະ ໄວ ເຂົ້າຜັດຈະຫອມ ແລະ ເປັນຕາແຊບ.