ຂົ້ວຜັກຄະໝູສັບ ກິ່ນແຮງແຕ່ຮັບຮອງວ່າແຊບຈົນຢຸດກິນບໍ່ໄດ້
ເມນູນີ້ອາດຈະບໍ່ຖືກໃຈໃຜບາງຄົນ ແຕ່ຮັບຮອງວ່າແຊບຈົນລືມຄວາມເໝັນຂອງຜັກຄະແນ່ນອນກັບເມນູຂົ້ວຜັກຄະໝູສັບ ເຮົາມາເບິ່ງສ່ວນປະສົມ ແລະ ຂັ້ນຕອນໃນການເຮັດເມນູນີ້ກັນເລີຍ.
ຂົ້ວຜັກຄະໝູສັບ
ສ່ວນປະສົມ
ໝູສັບ 100 ກຣາມ
ຜັກຄະ 50 ກຣາມ
ໝາກເຜັດດິບແດງ 7 ໜ່ວຍ
ກະທຽມ 3 ງີມ
ຊອດເຫັດຫອມ 1 ບ່ວງແກງ
ນ້ຳຕານຊາຍ 1 ບ່ວງຊາ
ສະອິ໊ວຂາວ 1 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳປາ ½ ບ່ວງຊາ
ນ້ຳດື່ທສະອາດ 2 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳມັນພືດ 1 ບ່ວງຊາ
ຫອມບົວຈຽວສຳລັບໂຮຍໜ້າ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
1 ຕຳໝາກເຜັດດິບ ກະທຽມ ໃຫ້ແຫຼກແລ້ວຕັກກຽມໄວ້.
2 ຕັ້ງໝໍ້ໃສ່ນ້ຳມັນພືດພໍຮ້ອນ ໃສ່ໝາກເຜັດ ກະທຽມທີ່ຕຳແລ້ວລົງໄປຂົ້ວໃຫ້ຫອມ ໃສ່ໝູສັບຂົ້ວໃຫ້ສຸກ ຈາກນັ້ນໃສ່ຜັກຄະຂົ້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
3 ປຸງລົດຊາດດ້ວຍຊັອດເຫັດຫອມ ນ້ຳຕານຊາຍ ສະອິ໊ວຂາວ ນ້ຳປາ ຕື່ມນ້ຳດື່ມສະອາດຂົ້ວໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຊິມລົດຊາດແລ້ວກໍຕັກໃສ່ຈານ ພ້ອມໂຮຍຫອມບົວຈຽວໃສ່ ກໍຖືວ່າຮຽບຮ້ອຍ.