ເວົ້າເຖິງເມນູຖົ່ວດຳ ສ່ວນໃຫຍ່ຫຼາຍຄົນຄຸ້ນເຄີຍກັບຖົ່ວດຳຕົ້ມກະທິສາຄູຖົ່ວດຳ ສຳລັບຄົນຢ້ານຕຸ້ຍກໍອາດຈະບໍ່ເໝາະ ສະນັ້ນ ລອງມາເຮັດນົມຖົ່ວດຳກິນເອງກັນລອງເບິ່ງເລີຍ.
ສ່ວນປະສົມ ນົມຖົ່ວດຳ
ຖົ່ວດຳ 1 ຖ້ວຍ
ນ້ຳສະອາດ 4 ຖ້ວຍ
ນ້ຳຕານ (ບໍ່ໃສ່ກໍໄດ້)
ວິທີເຮັດນົມຖົ່ວດຳ
1 ແຊ່ຖົ່ວດຳໃນນ້ຳປະໄວ້ຂ້າມຄືນ ມື້ຕໍ່ມາຕອງເອົານ້ຳອອກແລ້ວເອົາຖົ່ວດຳໃສ່ເຄື່ອງປັ່ນ ເຕີມນ້ຳສະອາດ ປັ່ນຈົນລະອຽດຕອງເອົາແຕ່ນ້ຳ.
2 ເອົານ້ຳຖົ່ວດຳໄປຕົ້ມຈົນຟົດ ຕື່ມນ້ຳຕານ ເສີບອຸ່ນໆ ຫຼື ເຢັນຕາມໃຈມັກ ພຽງເທົ່ານີ້ກໍດື່ມໄດ້ເລີຍ.