ໝົກໄຄຫີນຖືວ່າເປັນອາຫານພື້ນບ້ານຂອງຄົນລາວທີ່ຢູ່ພາກເໜືອ ເຊິ່ງເປັນອາຫານທີ່ແຊບ ເຮັດໃຫ້ຫຼາຍຄົນມັກຮັບປະທານເປັນປະຈຳ ມື້ນີ້ເຮົາກໍມີສູດທີ່ນຳມາໃຫ້ຜູ້ອ່ານໄດ້ລອງໄດ້ເຮັດລອງເບິ່ງຮັບຮອງວ່າແຊບ.
ສ່ວນປະກອບ
ໄຄ 3-4 ກ້ອນ
ນ້ຳຢານາງ 1 ຖ້ວຍນອ້ຍ
ຜັກຊີ
ໃບຜັກທຽມ
ສະຄານແຫ້ງ
ຫອມບົ່ວແດງ
ກະທຽມ
ໝາກເຜັດ
ເຂົ້າເບືອ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ
ເກືອ 2 ບ່ວງແກງ
ແປ້ງນົວ 1 ບ່ວງຊາ
ໝາກແຄນ 1 ບ່ວງຊາ
ວິທີປຸງແຕ່ງ
ນຳເອົາເຄື່ອງປຸງທຸກຢ່າງໄປບົດລວມກັນ ແລ້ວມາຄົນໃສ່ໄຄໃຫ້ເຂົ້າກັນດີ ຊິມລົດຊາດຕາມຄວາມມັກແລ້ວເອົາໃບຕອງມາຫໍ່ ຫຼັງຈາກນັ້ນນຳໄປນຶ້ງປະມານ 45 – 1 ຊົ່ວໂມງຖືວ່າສຸກດີພ້ອມກິນໄດ້.