ມື້ນີ້ແອັດມິນຂໍນຳສະເໜີເຄື່ອງດື່ມສົດຊື່ນນັ້ນກໍຄື ສະມູດຕີ້ໝາກນັດ ສູດນີ້ໃສ່ໝາກໄມ້ຫຼາຍຊະນິດ ສິ່ງໜ້າສົນໃຈຄືເທເຄື່ອງດື່ມສະລັບຊັ້ນ ແລະ ສີສັນສວຍງາມ ຕົກແຕ່ງດ້ວຍອັລມອນ ແລະ ໝາກພ້າວຂົ້ວ.
ສ່ວນປະສົມ ສະມູດຕີ້ໝາກນັດ
ສະຕໍເບີລີ້ແຊ່ແຂງ 1 ຖ້ວຍ
ກ້ວຍຫອມຊ່ອຍເປັນຕ່ອນແຊ່ແຂງ 1 ໜ່ວຍ
ຊີ້ນໝາກພ້າວສັບ 1/3 ຖ້ວຍ
ກະທິ 1 ຖ້ວຍ
ໝາກມ່ວງຊ່ອຍເປັນຕ່ອນແຊ່ແຂງ 1 ຖ້ວຍ
ນ້ຳໝາກນັດ 1+1/2 ຖ້ວຍ
ກິ່ນວານິລາ 1 ບ່ວງຊາ
ອັລມອນແຫ້ງ (ສຳລັບຕົກແຕ່ງ)
ໝາກພ້າວຂົ້ວ (ສຳລັບຕົກແຕ່ງ)
ວິທີເຮັດສະມູດຕີ້ໝາກນັດ
1 ໃສ່ສະຕໍເບີລີ້ ກ້ວຍຫອມ ຊີ້ນໝາກພ້າວ ແລະເທກະທິລົງໃນເຄື່ອງປັ່ນນ້ຳໝາກໄມ້ ປັ່ນໃຫ້ເຂົ້າກັນຈົນລະອຽດ ເທໃສ່ຈອກເປັນຊັ້ນທີ 1.
2 ໃສ່ໝາກມ່ວງ ນ້ຳໝາກນັດ ກິ່ນວານິລາລົງໃນເຄື່ອງປັ່ນນ້ຳໝາກໄມ້ ປັ່ນໃຫ້ເຂົ້າກັນຈົນລະອຽດເທໃສ່ຈອກເປັນຊັ້ນທີ່2 ຕົກແຕ່ງດ້ວຍອັລມອນແທ່ງແລະໝາກພ້າວຂົ້ວ ເທົ່ານີ້ກໍພ້ອມຈັດເສີບໄດ້ເລີຍ.