ສຳລັບໃຜທີ່ມີດິນເຮືອນກວ້າງຂວາງ ຄົງມີສະຖານທີ່ໄວ້ເຮັດຫຼາຍໆຢ່າງ ຫຼື ປູກພືດຜັກ ຕົ້ນໄມ້ໄດ້ຢ່າງບໍ່ຕ້ອງກັງວົນ ແຕ່ສຳລັບຄົນທີ່ບໍ່ມີພື້ນທີ່ ຫຼື ພື້ນດິນຈະປູກຫຍັງກໍຄົງຈະຍາກ ແລະ ລຳບາກ ສະນັ້ນມື້ນີ້ມາແນະນຳວິທີປູກຫົວສີໄຄໃນກະຕ່າ ຫຼື ເຄັ້ງ
ຫົວສີໄຄມີປະໂຫຍດຫຼາຍຢ່າງ ແລະ ເວລາແຕ່ງກິນກໍນຳມາປະກອບປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ຫຼາກຫຼາຍເມນູ ເຊັ່ນ: ເອືອບໃສ່ກັບປີ້ງ, ໝົກ, ແກງ, ຕົ້ມ ແຖມໃບຂອງມັນສາມາດໄລ່ຍຸງໄດ້, ປະສົມກັບສະບູ, ເຄື່ອງສຳອາງ …
ປະຢັດລາຍຈ່າຍອີກເພາະບາງຊ່ວງຫົວສີໄຄກໍລາຄາສູງຢູ່
ຂັ້ນຕອນຕາມນີ້
1 ນຳຕົ້ນຫົວສີໄຄທີ່ຈະປູກມາ 3 ຕົ້ນ ຈຳນວນນີ້ເໝາະແກ່ການປູກໜຶ່ງກະຕ່າ (ຕາມຄວາມເໝາະສົມຂອງຂະໜາດ),
ຈາກນັ້ນ ກໍຊອຍຈາກຮາກປະມານ 5 ຊັງຕີເມັດ
2 ໃຊ້ໄມ້ຈິ້ມແຂ້ວຫັກເຄິ່ງສຽບເຂົ້າໄປບໍລິເວນເຄິ່ງກາງສ່ວນຂອງຮາກຫົວສີໄຄ ແລ້ວນຳໄປແຊ່ໃນນ້ຳສະອາດຖິ້ມໄວ້ປະມານ 1 ອາທິດ.
ຫຼັງຈາກນັ້ນ ຮາກຂອງມັນກໍຈະອອກ ພ້ອມທີ່ຈະປູກລົງດິນແລ້ວ.
3 ເຮົາກໍກຽມດິນທີ່ປະກອບມີຝຸ່ນທຳມະຊາດທີ່ເຮົາມີແກບ ໃບໄມ້ແຫ້ງຈຳນວນໜຶ່ງມາໃສ່ໄວ້ດິນ ແລະ ກໍຄົນໃຫ້ທົ່ວ
4 ຂຸດເປັນຮູ ແລ້ວນຳຕົ້ນຫົວສີໄຄມາປູກໄດ້ເລີຍ
5 ຖ້າມີແກບກໍເອົາແກບມາຄົນໃຫ້ທົ່ວ ເພາະມັນຈະເກັບຄວາມຊຸ່ມໄດ້ດີ ຫຼັງຈາກນັ້ນກໍຫົດນ້ຳໃຫ້ຊຸ່ມເອົາປະໄວ້ບ່ອນຮົ່ມ ຫົດນ້ຳເຊົ້າແລງ
.
ປະມານ 2 ອາທິດ ມັນກໍຈະມີໃບຂຶ້ນມາ, ແຕກແໜງອອກເລື້ອຍໆ ຈາກນັ້ນເຮົາກໍມີຫົວສີໄຄໄວ້ກິນໃນເຮືອນແລ້ວ
ຈາກ: ช่องยูทูปกิ่งก้านใบ