ປາທູເປັນອາຫານປະເພດໜຶ່ງທີ່ເຮົານິຍົມເອົາມາປຸງແຕ່ງເປັນອາຫານເພື່ອຮັບປະທານ, ບໍ່ວ່າຈະປີ້ງ, ຈືນ ຫຼື ແກງ ແລະ ອື່ນໆ ແລະ ກໍມີຂາຍທົ່ວໄປຕາມຕະຫຼາດ ເຊິ່ງປາທູກໍມີຄຸນຄ່າທາງອາຫານຫຼາຍຢ່າງ ທັງເປັນໂຕຄຸມກະແສເລືອດ, ເປັນສ່ວນປະກອບສຳຄັນບຳລຸງສະໝອງ
ປາທູມີສານອາຫານ ວິຕາມິນດີ ຊ່ວຍເສີມສ້າງແຄວຊຽມ ຊ່ອມແຊມກະດູກ ແລະ ແຂ້ວ ປົວລະບົບປະສາດ ການເຮັດວຽກຂອງຫົວໃຈ.
ມີໄອໂອດິນ ສ່ວນປະກອບສຳຄັນຂອງຮໍໂມນ ຄວບຄຸມການເຮັດວຽກຂອງຮ່າງກາຍໃຫ້ຈະເລີນເຕີບໂຕຢ່າງປົກກະຕິ.
ມີກົດອະມີໂນໂປຕິນ ທີ່ຈຳເປັນຕໍ່ຮ່າງກາຍສູງກວ່າປາຊະນິດອື່ນໆ ໂດຍສະເພາະ ໄຊລີນ ທີ່ຊ່ວຍເພີ່ມຄວາມແຂງແຮງຂອງງກ້າມເນື້ອ ກະດູກ ເສັ້ນເອັນ ແລະ ຂໍ້ ແລະ ຈຳເປັນຫຼາຍສຳລັບການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງເດກັນ້ອຍ.
ມີໂອເມກ້າສາມ ປ້ອງກັນການ້ເກີດກ້ອນໄຂມັນສະໝອງ ຊ່ວຍຫຼຸດການອັກເສບຂອງຮ່າງກາຍ ຊ່ວຍເພີ່ມສັກກະຍະພາບການຮຽນຮູ້ ເພີ່ມສະມາທິ ແລະ ປັບຄວາມສົມດຸນອາລົມ
ແຕ່ຂໍ້ລະວັງຜູ້ຍິງທີ່ຖືພາບໍ່ຄວນຮັບປະທານປາທູ ລວມທັງປາ ແລະ ສັດນ້ຳປະເພດອື່ນໆຫຼາຍເກີນໄປ ເພາະມັນຈະເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ພັດທະນາການຂອງເດກໃນທ້ອງ