ມື້ນີ້ຂໍແນະນໍາອາຫານເຊົ້າທີ່ໄດ້ປະໂຫຍດ ແລະ ໃຫ້ພະລັງງານສູງອີກດ້ວຍ ເຂົ້າໄຣເບີຣີ ຖືເປັນທັນຍາພືດເພາະອຸດົມສົມບູນໄດ້ດ້ວຍແຮ່ທາດ ແລະ ສານຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະ ພ້ອມທັງຊ່ວຍຄວບຄຸມລະດັບນໍ້າຕານ ແລະ ຄວບຄຸມນໍ້າໜັກ ເນື່ອງຈາກມີເສັ້ນໃຍອາຫານຫຼາຍ.
ສ່ວນປະສົມ:
1 ເຂົ້າໄຣເບີຣີ 1 ຖ້ວຍນ້ອຍ.
2 ນ້ຳຕົ້ມກະດູກໝູ ຫຼື ໄກ່ 3 – 4 ຖ້ວຍໃຫຍ່.
3 ຜັກບົ່ວໃບ 2 ຕົ້ນ.
4 ຂີງ 1 ຫົວນ້ອຍ.
5 ຊີ້ນຕົ້ມ ເຊັ່ນ: ໝູຕົ້ມ, ໄກ່ຕົ້ມ, ຊີ້ນປາ ຫຼື ອາຫານທະເລຕາມໃຈມັກ.
ວິທີປຸງແຕ່ງ:
ລ້າງເຂົ້າໄຣເບີຣີແລ້ວມ່າໄວ້ປະມານ 30 – 60 ນາທີ ແລະ ເອົານ້ຳຕົ້ມກະດູກໃສ່ໝໍ້ຄ້າງໄຟແຮງພ້ອມຊອຍຂີງລົງ, ພໍນ້ຳຟົດເອົາເຂົ້າລົງຕົ້ມໄປເລື້ອຍໆຈົນເມັດເຂົ້າແຕກດີ ໂດຍຄົນໝໍ້ຕະຫຼອດເພື່ອບໍ່ໃຫ້ເມັດເຂົ້າໄໝ້ຕິດກົ້ນໝໍ້ ( ຖ້ານ້ຳໜ້ອຍເກີນໄປກໍສາມາດຕື່ມນ້ຳຊຸບ ຫຼື ນ້ຳສະອາດໃສ່ຕື່ມໄດ້ ).
ພໍເມັດເຂົ້າແຕກດີກໍປິດໄຟຕັກໃສ່ຖ້ວຍຊອຍຜັກບົ່ວໃບໂຮຍໜ້າ ຫຼື ຂີງຊອຍໃສ່ຕື່ມໄດ້ ແລະ ຕັກຊີ້ນທີ່ຕົ້ມສຸກໃສ່ ຫຼື ຈະໃສ່ເປັນອາຫານທະເລກໍໄດ້ເທົ່ານີ້ກໍພ້ອມເສີບແລ້ວ ອາຫານເຊົ້າງ່າຍໆແຕ່ໄດ້ປະໂຫຍດພ້ອມເສີມສ້າງພະລັງງານໃຫ້ແກ່ສະໝອງ.
( ຂໍ້ມູນຈາກ: cooking.kapook.com )
[ ຮຽບຮຽງ: ນຸ້ມນິ້ມ ]