ອາດຈະເຄີຍໄດ້ຍິນມາກ່ອນແລ້ວກ່ຽວກັບການທີ່ກິນຜັກສີຂຽວຫຼາຍເທົ່າໃດກໍ່ຈະຍິ່ງດີຕໍ່ສຸຂະພາບກາຍ ແລະ ຜິວໜັງ. ແຕ່ການເຮັດນ້ຳໝາກໄມ້ທີ່ມີປະໂຫຍດ ແລະ ມີລົດຊາດທີ່ດີກໍ່ຈະສາມາດກິນໄດ້ແບບຕໍ່ເນື່ອງ ດີກວ່າຈະໄປບັງຄັບໂຕເອງໃຫ້ກິນແຕ່ສິ່ງທີ່ມີປະໂຫຍດເຫຼົ່ານັ້ນ ໂດຍສະເພາະບາງຄົນອາດຈະບໍ່ມັກກິ່ນ ຫຼື ລົດຊາດ. ດັ່ງນັ້ນ, ຈຶ່ງມີສູດນ້ຳປັ່ນທີ່ມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ ແລະ ຜິວ ພ້ອມກັບລົດທີ່ແຊບນຳອີກ.
ສ່ວນປະກອບ.
ແອບເປິລ 2 ໜ່ວຍ.
ຫົວກາຣົດ 1 ຫົວ.
ໃບຜັກກາດນາ 3-4 ໃບ.
ຂິງຊອຍ 1 ບ່ວງແກງ.
ນ້ຳສະອາດ 1 ຈອກ.
ວິທີປຸງແຕ່ງ.
ນຳສ່ວນປະສົມທັງໝົດໃສ່ເຄື່ອງປັ່ນ ແລ້ວປັ່ນໃຫ້ລະອຽດຖອກໃສ່ຈອກ ແລະ ດື່ມທັນທີ່ເພື່ອຮັກສາຄຸນຄ່າທາງອາຫານ ( ສຳລັບບາງຄົນທີ່ບໍ່ມັກຈືດກໍ່ສາມາດໃສ່ນ້ຳເຊື່ອມໄດ້ໜ້ອຍໜຶ່ງເພື່ອເພີ່ມລົດຊາດເທົ່ານັ້ນ ບໍ່ຄວນໃສ່ຫຼາຍເກີນໄປເພາະຈະເຮັດໃຫ້ຕຸ້ຍໄດ້).
ສັບພະຄຸນ:
ແອບເປິລແມ່ນສາມາດຕ້ານທານພະຍາດໄດ້, ຫຼາຍຄົນກໍ່ອາດຈະເຄີຍຮູ້ມາກ່ອນແລ້ວວ່າການກິນແອບເປິລແມ່ນດີຕໍ່ຫົວໃຈ ແລະ ລະບົບຍ່ອຍອາຫານ. ແຕ່ຍິ່ງໄປກວ່ານັ້ນຍັງເຮັດໃຫ້ຜິວພັນສົດໃສມີນ້ຳມີນວນອີກ ເພາະໃຍອາຫານຈາກແອບເປິລແມ່ນສາມາດກຳຈັດສານພິດອອກຈາກຮ່າງກາຍໄດ້ ແລະ ເມື່ອສານພິດຖືກກຳຈັດອອກໄປແລ້ວກໍ່ຈະເຮັດໃຫ້ສຸຂະພາບດີຂຶ້ນ.
ຂິງແມ່ນຖືກໃຊ້ເປັນຢາເພື່ອຮັກສາຄວາມງາມ ແລະ ສຸຂະພາບມາແຕ່ອະດີດແລ້ວ. ເຊິ່ງເປັນເວລາກວ່າ 1.000 ປີມາແລ້ວ ເພາະມັນປະກອບດ້ວຍໂພແທສຊຽມ, ແມກນີຊຽມ, ແມງການິສ, ວິຕາມິນ C, B6 ແລະ ສານ (antioxidant) ທີ່ຊ່ວຍເຮັດໃຫ້ຜິວບໍ່ຖືກທຳລາຍຈາກຣັງສີອັນຕະລາຍຕ່າງໆທີ່ເບິ່ງບໍ່ເຫັນ.