ມື້ນີ້ເປັນຂອງຫວານແບບອາຫານຄຣີນ ແຕ່ຮັບຮອງວ່າຖືກໃຈສາຍຫວານທີ່ຢາກຮັກສາສຸຂະພາບນໍາ ແຖມວິທີການເຮັດກໍງ່າຍໆ ແລະ ບໍ່ຫຍຸ້ງຍາກອີກດ້ວຍ.
ສ່ວນປະສົມ:
1 ຖົ່ວແດງ 1+1/2 ຖ້ວບ.
2 ເຂົ້າໂອ໊ດບົດ 1 ຖ້ວຍ.
3 ນໍ້າເຜິ້ງ 1/3 ຖ້ວຍ.
4 ນໍ້າມັນພືດ 1/4 ຖ້ວຍ.
5 ຜົງຟູ 1 ບ່ວງກາເຟ.
6 ກິ່ນວານິລາ 2 ບ່ວງກາເຟ.
7 ຜົງໂກໂກ້ 1 ຖ້ວຍ.
8 ນົມຈືດ 1/2 ຖ້ວຍ.
9 ຖົ່ວແດງ ແລະ ຊ໋ອກໂກແລັດຊິບສໍາລັບໂຮຍໜ້າ.
ວິທີປຸງແຕ່ງ:
ນໍາສ່ວນປະສົມທຸກຢ່າງໃສ່ໂຖປັ່ນໆໃຫ້ລະອຽດຈົນເປັນເນື້ອດຽວແລ້ວຖອກໃສ່ຖາດທີ່ຮອງດ້ວຍເຈ້ຍໄຂ ພ້ອມທັງໂຮງໜ້າດ້ວຍຖົ່ວແດງ ແລະ ຊ໋ອກໂກແລັດຊິບ.
ເມື່ອຮຽບຮ້ອຍແລ້ວກໍນໍາເຂົ້າເຕົາອົບດ້ວຍຄວາມຮ້ອນ 180 ອົງສາ ອົບປະມານ 30 ນາທີ ເມື່ອບຣາວນີສຸກແລ້ວກໍນໍາອອກມາຕັດ ແລະ ຈັດໃສ່ຈານພ້ອມເສີບ.
ຂໍ້ມູນຈາກ: Cooking.com
ຮຽບຮຽງ: ນຸ້ມນິ້ມ.