ເຄັກກ້ວຍເປັນເຄັກທີ່ສາມາດກິນຫຼິ້ນ ຫຼື ກິນຄູ່ກັບຊາ ກາເຟກໍໄດ້. ສະນັ້ນ, ມື້ນີ້ເຮົາຈຶ່ງໄດ້ນຳເອົາເມນູຂອງຫວານນີ້ມາໃຫ້ໝູ່ເພື່ອໄດ້ລອງເຮັດກິນຢູ່ບ້ານເພື່ອເອົາໃຈແມ່ບ້ານທີ່ມັກເຮັດເຂົ້າໝົມເຄັກ.
ສ່ວນປະສົມຂອງເຄັກກ້ວຍຫອມ
- ກ້ວຍຫອມສຸກ 3-4 ໜ່ວຍ
-
ແປ້ງອະເນກປະສົງ 2 ຖ້ວຍ
-
ເກືອ ½ ບ່ວງຊາ
-
ເບກກິ້ງໂຊດາ 2 ບ່ວງຊາ
-
ນ້ຳຕານ 1 ½ ຖ້ວຍ (ຫຼຸດນ້ຳຕານຖ້າບໍ່ມັກຫວານ)
-
ກິ່ນວານິລາ ½ ບ່ວງຊາ
-
ໄຂ່ໄກ່ 3 ໜ່ວຍ
-
ນ້ຳມັນພືກ ຫຼື ນ້ຳມັນລຳເຂົ້າ ¾ ຖ້ວຍ
-
ຊັອກໂກແລັດຊິບ ½ ຖ້ວຍ
ວິທີເຮັດເຄັກກ້ວຍ
1 ປອກກ້ວຍ ບົດລະອຽດປະໄວ້.
2 ເອົາແປ້ງໃສ່ເກືອ, ເບກກິ້ງໂຊດາ ແລະ ນ້ຳຕານລົງໄປປະສົມໃຫ້ເຂົ້າກັນ.
3 ນຳເອົາກ້ວຍທີ່ບົດໄວ້ ໃສ່ໄຂ່ໄກ່ ນ້ຳມັນພືດປະສົມໃຫ້ເຂົ້າກັນ ຈາກນັ້ນໃສ່ແປ້ງທີ່ປະສົມໄວ້ລົງໄປ.
4 ພັກແປ້ງທີ່ປະສົມແລ້ວ ປິດພາສຕິກ 15 ນາທີ.
5 ນຳແປ້ງເຄິ່ງໜຶ່ງໃສ່ພິມ ¾ ຖ້ວຍ ອີກເຄິ່ງໜຶ່ງໃສ່ຊັອກໂກແລັດຊິບ.
6 ນຳເຂົ້າເຕົາອົບ180 ອົງສາ ຫຼື 350 ຟາເລນໄຮ 18-20 ນາທີຈົນກວ່າເຂົ້າໜົມສຸກ.
ພຽງເທົ່ານີ້ເຂົ້າໝົມເຄັກກ້ວຍຫອມໆ ແຊບໆ ກໍສາມາດຈັດໃສ່ຈານພ້ອມເສີບກັບນ້ຳຊາ ຫຼື ກາເຟໄດ້.